✿✿✿ awakawak gula haty saya ✿✿✿

TABUNG KAWEN SAYA

Rabu, 30 Mei 2012

rumah kami di pecah masuk

malang memang tak berbau ,
signal pon tak bagy .
pada malam 15hb May baru baru nie
rumah kami telah dipecah masuk.

sebenarnye kami tak sedar pon rumah kami kena pecah masuk .
malam 15hb tu kami pergi tengok konsert kat fakulti .
then balik laa dekat ngan kul 1 pagi .
dalam pukul 1.30 pagi masa kami tengah guling guling
bajet nak tido laaa , sebab penat .
tetibe roomate ina iaitu sue 
mengejutkan kiteorang .
dia gtaw handphone dia yang satu lagi tu hilang 
dan dia sedang bermesej dgn handphone dia yang hilang tuh .
yang peliknya , sapa yang guna handphone dia tuh .
padahal handphone tuh takde kat kami .

kami pon cakap jela, maybe sue tercicir handphone dia kat konsert tadi kot 
then ade orang jumpe .
tapi .......
sue bagitahu kami yang dia tinggal handphone tuh kat atas katil dalam bilik tu ,
so kami semua terkejut sangat2, takut , panik semua ade .
then si "pencuri" tu cakap dia tengah tengok gambar dalam pendrive .
so , bile check !
pendrive ina hilang .
konfremmmm
rumah kami kena pecah masuk .

kami pon ape lagi call pakcik guard ,
bagitaw hal yang berlaku .
then pastu , kami terus ke balai polis buat report .
sumpah takot .
kami perempuan kot , jadi pape mau gile .
balai polis lak jauh . . .
kat puncak bukan 24jam ,so kami terpakse ke
balai polis kat saujana utama .

sampai kat balai around pukul 2.30 
terus buat report .

 *first time pijak kaki kat balai polis*
settle buat report , kami kena tunggu inspector polis 
untuk ke tempat kejadian .
selepas siasatan ,
polis cakap ; 
"diorang berkenan kat korang tu , nak mengusik-gusik . better PINDAH "

hadoiih .

Selasa, 29 Mei 2012

kau gadisku

dah lame tak dengar lagu nie ,
tetibe terdengar kembali kat sebuah konsert baru baru nie  .

suka sangat lagu nie ,
suka alunan petikan gitarnye ,
suaranye ,
liriknye . .
wlaupun tak tau sape yang nanyikan lagu nie , 
tapi ianye best .

"   U rawk bro ! "


jom nyanyi sama sama .

Kurasakan kata cinta
Dalam hati hingga kini
Ternyata aku gila
©
Harum nafasmu hangat pelukmu
Takkan mungkin ku lupakan
Begitu personamu
Membunuhku...

Takkan berpaling darimu
Hanya kau slalu di hati
Tiada dua didunia
Kau gadisku...

Percaya pada diriku
Hanya aku pencinta setia
Dan kau tercipta untukku
Selamanya...

tergila !

baru baru nie, kami zephyr production dapat tender sempena 
bizz week kat uitm puncak alam 
untuk organize FBM'S GOT TALENT semi final .

kami sebenarnya ditawarkan dua tender untuk handle event ,
1. Fbm's Got Talent semi final
2 . sukaneka bizz week
tapi kami terpakse tolak yang sukaneka sebab kami taknak hampakan Madam Azzah 
selaku kami punye advisor.
Madam Azzah yang bagi kami peluang untuk handle event nie n event yang sebelum nie.
so ,
as a event student , kami grab peluang nie.
untuk kami timba ilmu n rasa camne plak organize event yang berkonsep hiburan .
sebab dulu kami pernah organize event yang berkonsep formal,
so nak cube lain sikit .
timba ilmu dan pengalaman laa kata kan .

ina and housemates ina dapat department yang same .
so senang kami nak move and keje same same .
kami jadi marketing committee .
so , tugas kami sepanjang dua minggu lebih tuh ade la untuk promote yang nie :


oleh kerana masa tu kat uitm puncak alam sedang 
berlangsung minggu bizz week
so kami terpaksa bersaing dengan pelbagai event yang berlangsung .
antara persaingan tersengit ialah Puncak Alam Idol .

sebagai marketing committee agak susah untuk kami mempromote orang 
untuk masuk audition untuk Fbm's Got Talent .
sebab mereka sudah terbiase dgn Puncak Alam Idol .

perasaan kecewa memang ade .
tapi kami takpenah putus asa .
memang kami cube sedaya upaya gak promote .
tak kesah sape pon, kami hebohkan semua .
motif kami , kami nak semua orang tau yang
Fbm's Got Talent tuh wujud .

sampai tergila kami   . .
tak percaye ?
jom tengok video kat bawah nie .

video
takcukup gile lagi ?
nah layan yang nie plak .
video
tido pon asyik duk pk benda nie jew .
nak tau kisah fbm got talent lagy ?
tunggu next entry laaa .
bai !

housemates dan pizza !

 rasenya benda nie da lama tapi still nak share gak .
kejadian nie jadi sehari before cuti mid sem ari tuh .
ina n housemates ina g beli barang at kedai runcit .
masa tuh pon baru balik kelas ,
lepas kiteorang beli barang kat kedai runcit ,
kami ternampak pizza hut bergerak kat area kawasan kedai tu
salah seorang dari housemate ina , iaitu sue  dengan bermurah aty nye
nak belanje kiteorang .
WAH !
ape lagi ....
kami serang laa van pizza hut yang merah menyala tuh .

* abaikan model yang dua orang toh ! Bhaha , cik sponsor kami yang tudung same cam warna van tuh . . *
sue siap belanje dua set pizza lagi . . .
memang makan besar laa kami .
 lepas makan  ,
kenyang sampai ke malam . .

tqvm sue anie .
HEHE .
semoga dimurahkan rezeki n belanje lagy kami yeaa .

si noty !

assalamualaikum wbt . . . 

takde ape nak cakap sangat .
just nak share gambar 
seorang budak lelaki yang teramat nan sangat nakal .
yes ,
dia hensem .
dia bergaya .
tapi
sayang dirinye terlalu nakal !

BHAHA !

dia lah Muhammad Rahimi !




walaupun nakal , 
dia tetap buah aty kesayangan ina .
tak lame lagi dia nak dapat adik .
HEHE 
sayang RAHIMI !


sahabat sejaty :)



Berikut 12 Ciri-Ciri Sahabat Sejati Menurut Imam al-Ghazali :


1. Jika kau berbuat baik kepadanya, maka ia juga akan melindungimu.
2. Jika engkau merapatkan ikatan persahabatan dengannya, maka ia akan membalas balik persahabatanmu itu.
3. Jika engkau memerlukan pertolongan darinya, maka ia akan berupaya membantu sesuai dengan kemampuannya.
4. Jika engkau menawarkan berbuat baik kepadanya, maka ia akan menyambut dengan baik.
5. Jika ia memproleh suatu kebaikan atau bantuan darimu, maka ia akan menghargai kebaikan itu.
6. Jika ia melihat sesuatu yang tidak baik dari dirimu, maka akan berupaya menutupinya.
7. Jika engkau meminta sesuatu bantuan darinya, maka ia akan mengusahakannya dengan sungguh-sungguh.
8. Jika engkau berdiam diri (sebab malu untuk meminta), maka ia akan menanyakan kesulitan yang kamu hadapi.
9. Jika bencana datang menimpa dirimu, maka ia akan berbuat sesuatu untuk meringankan kesusahanmu itu.
10. Jika engkau berkata benar kepadanya, niscaya ia akan membenarkanmu.
11. Jika engkau merencanakan sesuatu kebaikan, maka dengan senang hati ia akan membantu rencana itu.
12. Jika engkau berdua sedang berbeza pendapat atau berselisih faham, niscaya ia akan lebih senang mengalah demi menjaga persahabatan.


dear my friends ;


Ahad, 20 Mei 2012

NIKE-we run KL 10K

assalamualaikum ,
dah lame ina tak share story kan .
so ari nie ina ade nak share story sal ina jadi volunteer.
sejak jadi event student nie , ina suka sangat jadi volunteer untuk ape ape event .
sebabnya , ia fun . seronok taw.
disamping beramal dan bekerja , kami boleh jgk tgk
camne cara and ways big company and productions handle sesuatu event .
itu ilmu tambahan kepada kitorang ,
almaklum laa
kami kan budak event .

selalu nya jadi volunteer nie banyak manfaat .
antaranye ,
dapat sijil
dapat elaun atau token 
dapat t-shirt
dapat makan free
dapat macam-macam lagi 
tapi sebenarnye yang paling penting dapat ilmu dan pengalaman .

k la 
jom layan gambar ina and kawan kawan ina mase kiteorg jadi volunteer
untuk NIKE , WE RUN KL FOR 10K
event nie berlangsung kat padang merbok,KL .
kami bertugas kat area pusat bandaraya KL sebagai penjaga water stations .
sangat fun, and event tuh sgt besar dan berjaya .
tak tido malam , sebab larian nie start subuh . 
dan kami start bertugas dari pukul 2 pagi sampai 8 pagi .






















"we love EVENT life !! "

hey my hencik blog !

mak aii .. .

lame kan tak jenguk belog nie .
hah , da bersesawang dah .
kesian . . .

sejak memenjak nie ,
mmg ina totally takde mase nak jenguk blog nie .
klau online pon sekadar online fb.
mood nak berceloteh tu ade tapi selalu dibantut ngan perasaan malas yg 
kian menebal and sebati dengan diri (masyaAllah)

harap harap lepas nie , boleh la ina slow slow update blog .
at least lepas jua ape yang terpendam dalam diri nie .
ina banyak menyepi dari belog sebab terlalu banyak dugaan and masalah
yang menimpa diri ina baru-baru nie .
nama pon manusia mane boleh lari dari masalah dan dugaan kan ?
nanti kalau berkesempatan ina story k .

:)