✿✿✿ awakawak gula haty saya ✿✿✿

TABUNG KAWEN SAYA

Jumaat, 14 Disember 2012

Aliff Aziz wow !


last two week , 
Aliff Aziz buat mini show kat foyer fakulti uitm PA .
hehe .
kawan ina punye la excited nak bergambar ngan si Aliff Aziz nie
so , ina pon tompang sekaki laa.
HEHE .
 tak dapat Aaron Aziz , 
dapat bergambar ngan Aliff Aziz pon jadi laa KAN ?


 # mohon jeless pada peminat Aliff Aziz 

# abaikan muka RIAK manusia manusia yang baru dapat sign AA #

tu je kot ina nak share . 
baiibaii 



Selasa, 23 Oktober 2012

oh my pinkylicious

obsess dengan pink ? 
yes bagi ina.
HAHA .
banyak benda yang berwarna pink nie berjaya menarik hati ina
mengusik kalbu gituu .
WAH .

dan oleh sebab keobsessan itu ina 
sedang hangat-hangat tahi ayam mengumpul duit ,
hasil titik peluh keringat ina untuk membeli
pinkylicious yg berjaya mengoncang naluri wanita ina .
ceh .
hopefully , mission ina akan berjaya .
walaupun lambat ^^

#1 : samsung galaxy note PINK 
(benda nie buat ina angau je, tatau pe yang best tapi rase nak miliki nya , ohWanita!)

#2 : nikon pink 
(takkesahla model ape , asalkan nikon pink . yang nie harus miliki)

#3 : perfume Guess Pink . 
(dah survey banyak kali , totally oneday akan sedaya upaya memilikinya)


orang perempuan nie tak leh lari dari obsess dengan sesuatu .
including me !
insyaAllah , usaha tangga kejayaan .
BHAHA .


4th years BABEH!

e m p a t  t a h u n !
yup , empat tahun ina simpan rase nie ,
empat tahun ina butakan segala-galanya .
butakan haty, butakan mata, butakan perasaan sendiri , butakan dunia sendiri .
empat tahun ina cube pertahankan segala-galanya .
akhirnya ina akur dengan ketentuan ilahi .

pasrah dengan segala-galanya .
Alhamdulillah,dengan izinNYA .
ina berjaya lepaskan semuanya

after all . im feeling so GOOD .
heaven ^^
syukur alhamdulillah .

perasaan TAK pernah menipu

ade sesuatu kadangkala berlaku diluar jangkaan kita .
sesuatu yang tak pernah kita duga .
tak pernah sangkakan ia akan berlaku dalam hidup kita .
sampai kadangkala , kita keliru sama ada ia benar benar terjadi or sebaliknya .
perasaan ?
pernah tak kita mengelak dan menidakkan sesuatu perasaan ?
keliru ?
mengambil masa untuk berfikir sejenak adakah ia benar ?
hmmm ,
tapi sebenarnya setelah berfikir dan merenungkan nya .
yes , kita akan sedar 
bahawa perasaan yang hadir dalam diri kita 
dalam hati kita, takkan pernah menipu kita .



eiyna

Jumaat, 19 Oktober 2012

ustaz don dan wife = SWEET

yeah , 
ustaz don dah kawin , semua orang dah tahu pasal nie .
haha .
ramai la awek awek yang frust kan sebab ustaz idola 
dah pun sah menjadi suami orang .

ina ok je .
maintain , tak frust pon .
malah tumpang bahagia .
Alhamdulillah , satu lagi masjid dah terbina .

cume kat sini ina nak kongsi sweetnye mereka di hari bahagia mereka .
semoga jodoh mereka berkekalan selamanya ,
dan bahagia hingga ke akhir hayat .


 *sweet sangatttt *
 *sama cantik , sama padan *
 *suka dia punye pelamin , simple but just nice*
 *me ? insyaAllah *
*alhamdulillah*

pengakhiran ;')

lagu untuk dia ,
dengan ucapan " bye awak , thanks"


". . . oh Tuhan tolong lah aku, hapuskan rasa cintaku, 
aku pun ingin bahagia walaupun tak bersama dia . . . "

cik gadis dan bunga ^^

gadis dan bunga dah macam sinonim plak kan ?
gadis mana taksuka bunga ?
hari tu ina ada g tengok wayang cerita HANTU KAPCAI ,
ade adengan tuh di mana neelofa buang bunga bunga yang dibagi oleh boy
yang minat kat dia .
hampir setiap hari kot boy tuh bagy bunga kat dia ,
last last dia buang .

mak aii , bapak belagak .
sayang la buang ,
lebih baik bagi kat ina .
hehe ^^

ina dah bosan abes tahap dah nie .
nak tido tak dapat lelap ,
so melalut je la kat incik blog nie .


cair dowh klau ada mamat jiwang bagi bunga ^^
rase nak guling guling je .
<3 p="p">

aku terima nikahnya . . .

entah kenapa sejak ina tahu pasal cerita nie , 
hati ina jadi tak sabar sabar nak menonton cerita nie .
duk tunggu punya la lame sampai filem nie ditayangkan .
dari pada pembikinan lagi , 
memang ternanti nanti .
sekarang filem nie dah pon ditayangkan di pawangan
tapi sayang .
seribu kali sayang , 
ina belum lagi bkesempatan untuk tengok cerita nie .
padahal cerita nie la yang ina tunggu berkurun lamanya .

masa membataskan ina untuk pegi tengok cerita nie .
hadoih , frust dowh !
nak g tengok ari tu terdemam la plak .
tak lame lagy ina da nak bercuti mid-semester .
so maybe bakal pulang ke kampung halaman selama seminggu lebih .

so , 
ina nekad ! esok ina nak g tengok cerita nie .
nekad ! nekad ! nekad !
kalau tak xtenteram hati nie .

hehe ^^

filem yang ditunggu , siap kau ! HAHA


oh my ADI , wait for me !

p/s : cik rumate da sihat kan , so esok tolong k, bawak saya g tengok  nie . sayang awak !!

hey hey !

hey incik blog !
rindu awak sangat !
saya datang jenguk awak . .
saya tahu saya telah lupakan awak . . 
sorry , masa saya sangat limited untuk bersama awak .
tapy saya tetap akan bersama awak .

awak kan incik dairy saya yang paling setia .


Sabtu, 2 Jun 2012

biar mulut busuk , jgn haty busuk !

entry kali nie ina nak cakap sikit pasal tajuk kat atas tuh .
korang setuju tak kalau ina cakap camtuh ?
HAHA .

kenapa tetiba ina bangkit kan isu nie kat blog nie ?
sebab ade beberapa kejadian disebabkan tajuk kat atas 
berlaku pada diri ina .

dulu ,
ade sorang makcik toh terasa ngan ina sebab ina guna kiasan yang
terkena pada batang hidung dia .
kononnye kiasan itu kasar dan tak sesuai pada diri nye .
well, 
mulut saya busuk . tapy aty makcik tuh bersih ke ? 
sucimurni laa konon .
kemon laa .

kes kedua ,
baru je terjadi .
ade la sorang minah nie , menasihatkan ina agar menjaga tutur kata .
kononnye bahasa yang ina gunakan terhadapnye terlalu kesat .
yea ,
ina akui bahasa ina memang terlalu kesat terhadapnye .
tapi oleh kerana si minah nie tak reti bahasa ,
sifat lembut ina bertukar menjadi kasar dan kesat .
well , if someone cuba mencabar kesabaran mu berulang kali 
mesty meletup juga korang punya angin kus kus kan ?
sebelum nie bila ina layan dia ngan baik , cakap elok ,
but still minah nie nak cari pasal ngan ina .
manis je bicare si minah nie , tapi belakang sebaliknye yang dia buat .
demm , memang menyakitkan aty manusia macam dia .

so that , 
bile si minah nie nasihatkan ina 
ina just cakap :
"biar mulut busuk bau longkang , jangan hati busuk bau bangkai "
seriously , ina taksuke orang yang bicaranye lembut tapi perangai sebaliknye .
tak semestinye orang yang mulut longkang tuh semuanye tak bermaruah mcm minah tuh cakap .
mereka kadang kadang ade hati yang lebih suci .

bagi ina ,
ina tahu menjaga batas ina ,
if takde sesuatu yang mendorong tahap keimanan ina mane mungkin
ina menuturkan kata-kata yang tidak sepatutnye .

sendiri mau ingat kan ?





Rabu, 30 Mei 2012

rumah kami di pecah masuk

malang memang tak berbau ,
signal pon tak bagy .
pada malam 15hb May baru baru nie
rumah kami telah dipecah masuk.

sebenarnye kami tak sedar pon rumah kami kena pecah masuk .
malam 15hb tu kami pergi tengok konsert kat fakulti .
then balik laa dekat ngan kul 1 pagi .
dalam pukul 1.30 pagi masa kami tengah guling guling
bajet nak tido laaa , sebab penat .
tetibe roomate ina iaitu sue 
mengejutkan kiteorang .
dia gtaw handphone dia yang satu lagi tu hilang 
dan dia sedang bermesej dgn handphone dia yang hilang tuh .
yang peliknya , sapa yang guna handphone dia tuh .
padahal handphone tuh takde kat kami .

kami pon cakap jela, maybe sue tercicir handphone dia kat konsert tadi kot 
then ade orang jumpe .
tapi .......
sue bagitahu kami yang dia tinggal handphone tuh kat atas katil dalam bilik tu ,
so kami semua terkejut sangat2, takut , panik semua ade .
then si "pencuri" tu cakap dia tengah tengok gambar dalam pendrive .
so , bile check !
pendrive ina hilang .
konfremmmm
rumah kami kena pecah masuk .

kami pon ape lagi call pakcik guard ,
bagitaw hal yang berlaku .
then pastu , kami terus ke balai polis buat report .
sumpah takot .
kami perempuan kot , jadi pape mau gile .
balai polis lak jauh . . .
kat puncak bukan 24jam ,so kami terpakse ke
balai polis kat saujana utama .

sampai kat balai around pukul 2.30 
terus buat report .

 *first time pijak kaki kat balai polis*
settle buat report , kami kena tunggu inspector polis 
untuk ke tempat kejadian .
selepas siasatan ,
polis cakap ; 
"diorang berkenan kat korang tu , nak mengusik-gusik . better PINDAH "

hadoiih .

Selasa, 29 Mei 2012

kau gadisku

dah lame tak dengar lagu nie ,
tetibe terdengar kembali kat sebuah konsert baru baru nie  .

suka sangat lagu nie ,
suka alunan petikan gitarnye ,
suaranye ,
liriknye . .
wlaupun tak tau sape yang nanyikan lagu nie , 
tapi ianye best .

"   U rawk bro ! "


jom nyanyi sama sama .

Kurasakan kata cinta
Dalam hati hingga kini
Ternyata aku gila
©
Harum nafasmu hangat pelukmu
Takkan mungkin ku lupakan
Begitu personamu
Membunuhku...

Takkan berpaling darimu
Hanya kau slalu di hati
Tiada dua didunia
Kau gadisku...

Percaya pada diriku
Hanya aku pencinta setia
Dan kau tercipta untukku
Selamanya...

tergila !

baru baru nie, kami zephyr production dapat tender sempena 
bizz week kat uitm puncak alam 
untuk organize FBM'S GOT TALENT semi final .

kami sebenarnya ditawarkan dua tender untuk handle event ,
1. Fbm's Got Talent semi final
2 . sukaneka bizz week
tapi kami terpakse tolak yang sukaneka sebab kami taknak hampakan Madam Azzah 
selaku kami punye advisor.
Madam Azzah yang bagi kami peluang untuk handle event nie n event yang sebelum nie.
so ,
as a event student , kami grab peluang nie.
untuk kami timba ilmu n rasa camne plak organize event yang berkonsep hiburan .
sebab dulu kami pernah organize event yang berkonsep formal,
so nak cube lain sikit .
timba ilmu dan pengalaman laa kata kan .

ina and housemates ina dapat department yang same .
so senang kami nak move and keje same same .
kami jadi marketing committee .
so , tugas kami sepanjang dua minggu lebih tuh ade la untuk promote yang nie :


oleh kerana masa tu kat uitm puncak alam sedang 
berlangsung minggu bizz week
so kami terpaksa bersaing dengan pelbagai event yang berlangsung .
antara persaingan tersengit ialah Puncak Alam Idol .

sebagai marketing committee agak susah untuk kami mempromote orang 
untuk masuk audition untuk Fbm's Got Talent .
sebab mereka sudah terbiase dgn Puncak Alam Idol .

perasaan kecewa memang ade .
tapi kami takpenah putus asa .
memang kami cube sedaya upaya gak promote .
tak kesah sape pon, kami hebohkan semua .
motif kami , kami nak semua orang tau yang
Fbm's Got Talent tuh wujud .

sampai tergila kami   . .
tak percaye ?
jom tengok video kat bawah nie .

video
takcukup gile lagi ?
nah layan yang nie plak .
video
tido pon asyik duk pk benda nie jew .
nak tau kisah fbm got talent lagy ?
tunggu next entry laaa .
bai !

housemates dan pizza !

 rasenya benda nie da lama tapi still nak share gak .
kejadian nie jadi sehari before cuti mid sem ari tuh .
ina n housemates ina g beli barang at kedai runcit .
masa tuh pon baru balik kelas ,
lepas kiteorang beli barang kat kedai runcit ,
kami ternampak pizza hut bergerak kat area kawasan kedai tu
salah seorang dari housemate ina , iaitu sue  dengan bermurah aty nye
nak belanje kiteorang .
WAH !
ape lagi ....
kami serang laa van pizza hut yang merah menyala tuh .

* abaikan model yang dua orang toh ! Bhaha , cik sponsor kami yang tudung same cam warna van tuh . . *
sue siap belanje dua set pizza lagi . . .
memang makan besar laa kami .
 lepas makan  ,
kenyang sampai ke malam . .

tqvm sue anie .
HEHE .
semoga dimurahkan rezeki n belanje lagy kami yeaa .

si noty !

assalamualaikum wbt . . . 

takde ape nak cakap sangat .
just nak share gambar 
seorang budak lelaki yang teramat nan sangat nakal .
yes ,
dia hensem .
dia bergaya .
tapi
sayang dirinye terlalu nakal !

BHAHA !

dia lah Muhammad Rahimi !




walaupun nakal , 
dia tetap buah aty kesayangan ina .
tak lame lagi dia nak dapat adik .
HEHE 
sayang RAHIMI !


sahabat sejaty :)



Berikut 12 Ciri-Ciri Sahabat Sejati Menurut Imam al-Ghazali :


1. Jika kau berbuat baik kepadanya, maka ia juga akan melindungimu.
2. Jika engkau merapatkan ikatan persahabatan dengannya, maka ia akan membalas balik persahabatanmu itu.
3. Jika engkau memerlukan pertolongan darinya, maka ia akan berupaya membantu sesuai dengan kemampuannya.
4. Jika engkau menawarkan berbuat baik kepadanya, maka ia akan menyambut dengan baik.
5. Jika ia memproleh suatu kebaikan atau bantuan darimu, maka ia akan menghargai kebaikan itu.
6. Jika ia melihat sesuatu yang tidak baik dari dirimu, maka akan berupaya menutupinya.
7. Jika engkau meminta sesuatu bantuan darinya, maka ia akan mengusahakannya dengan sungguh-sungguh.
8. Jika engkau berdiam diri (sebab malu untuk meminta), maka ia akan menanyakan kesulitan yang kamu hadapi.
9. Jika bencana datang menimpa dirimu, maka ia akan berbuat sesuatu untuk meringankan kesusahanmu itu.
10. Jika engkau berkata benar kepadanya, niscaya ia akan membenarkanmu.
11. Jika engkau merencanakan sesuatu kebaikan, maka dengan senang hati ia akan membantu rencana itu.
12. Jika engkau berdua sedang berbeza pendapat atau berselisih faham, niscaya ia akan lebih senang mengalah demi menjaga persahabatan.


dear my friends ;


Ahad, 20 Mei 2012

NIKE-we run KL 10K

assalamualaikum ,
dah lame ina tak share story kan .
so ari nie ina ade nak share story sal ina jadi volunteer.
sejak jadi event student nie , ina suka sangat jadi volunteer untuk ape ape event .
sebabnya , ia fun . seronok taw.
disamping beramal dan bekerja , kami boleh jgk tgk
camne cara and ways big company and productions handle sesuatu event .
itu ilmu tambahan kepada kitorang ,
almaklum laa
kami kan budak event .

selalu nya jadi volunteer nie banyak manfaat .
antaranye ,
dapat sijil
dapat elaun atau token 
dapat t-shirt
dapat makan free
dapat macam-macam lagi 
tapi sebenarnye yang paling penting dapat ilmu dan pengalaman .

k la 
jom layan gambar ina and kawan kawan ina mase kiteorg jadi volunteer
untuk NIKE , WE RUN KL FOR 10K
event nie berlangsung kat padang merbok,KL .
kami bertugas kat area pusat bandaraya KL sebagai penjaga water stations .
sangat fun, and event tuh sgt besar dan berjaya .
tak tido malam , sebab larian nie start subuh . 
dan kami start bertugas dari pukul 2 pagi sampai 8 pagi .






















"we love EVENT life !! "